Klubben

Åpningen av CRs 146. sesong. Boye Schlytters plakett.

På denne historiske dagen med CRs andre gull i EM på kvinnesiden, holdt Christiania Roklub i dag sin 146. sesongåpning.
Under årets åpningen ble Bjørn Lindholt og Torstein Rekkedal tildelt Boye Schlytters plakett.
Erling Storms ord om Bjørn: Det er en glede og en ære for meg i dag og kunne dele ut Boye Schlytters plakett til Bjørn Lindholt.Bjørn ble medlem i 1970 og ble raskt en god roer. Han rodde på klubbens «guttefirer» som ble uslåelig i Norge og i 1974 – for 50 år siden – deltok de i VM i Luzern. Dette 50 års jubileet markerer hele laget med å dra tilbake til Luzern, sammen om fire uker. På fireren satt Helge Bjonge, Morten Lindholt som bor i England, Jens Petter Trondskar som nå bor i Singapore, og Bjørn på bau. Guttefireren er den som har rodd fortest av alle CR firere gjennom tidene. De rodde på 6.16 i Stockholm i 1975. Bjørn har (tror jeg) 8 NM gull i Jr, og senior – i firer og åtter.De ble og Nordiske mestre i 1972 i Sorø. Hans ro karriere er enda ikke over. Jeg tror ikke det er mange CR roere med bedre resultater over lang tid enn Bjørn.
Bjørn har og gjort og gjør fortsatt en stor jobb i klubben utenom roingen.
Han har sitte i styret. Han har vært ro-sjef. Bjørn var sammen med Bernhard Christianssen, Per Gustavsen og meg selv med i KIK, Kvinner i klubben komiteen som ble nedsatt etter generalforsamlingen i 1976. Det resulterte i en vedtektsendring ( 2/3 flertall) i 1977 som åpnet klubben for kvinnelige medlemmer. CR var første herreklubb som åpnet for kvinner. Den beste og viktigste beslutningen på den tiden.
I forbindelse med alle klubbens jubileer har Bjørn ikke bare deltatt, men bidratt mye. Han har stått for kunst prosjekter med alt fra ide, avtale med kunstner, innramming og salg. Særlig er «triptykon» til Hans Normann Dahl av stor betydning. Bjørn er et positivt JA menneske som har brent for CR og klubblivet i 55 år! En Boye Schlytter til Bjørn er på høy tid.
Om Torstein sa Øyvin Brøymer: Torstein har vært medlem fra 1960 til 1967.
Familiefravær til fornyet medlem fra 2007….
Masteroppmann og medlem av kapproingsutvalget i CR siden 2012.
Ansvarlig for påmelding og Transporter av båter for CR til mange land i Europa og deltatt i de fleste Master Championships de siste 11 år.. over hele Europa og en gang i Florida.
Delansvarlig i CR – regattaen for brmanning og funksjon av følge/dommer/sikkerhetsbåter like lenge. Formann i Oslo Rokrets siden 2013 som bl . an støtter de 15 Oslo roklubbene og arrangerer roerlangrenn, ro-orientering, c2-stafetter om vinteren m. m.
Svært aktiv og positiv medlem som utrolig nok nylig har fylt 80 år…
Ror langturer langs kysten hver sommer -En gang til Lindesnes…
Ror og har egen sculler både på Hvaler og på Veierland…
Oppfyller både ønsket om god sportsånd i fremme av roidretten og utøvelse av sporten. Hele seks båter ble døpt. Bettina Eckbo døpte en dobbeltfirer etter sin oldefar Eivind Eckbo. For øvrig ble Morten Flood også beæret med en 4x, Anna Brown en 2x, Ragnhild Bruusgaard, Jonathan Wang-Norderud og Marius Bjørn Ahlsand hver en 1x. Som sedvanlig var det god servering på Toppen. Åtterløpet mellom de blå og røde i Kilen med blanding av seniors, juniors av begge kjønn ble vunnet av CR.