Båtene våre

 
Vi er stolte av å kunne si at vi har en av Norges største og beste flåter.

I CR har vi alt fra tur- og mosjonsbåter fra coastal båter til race, fra både sculling og enåret roing, til åttere og singler, tilpasset alle alders- og vektklasser.

Her er oversikten over båtene våre:

CR Båtpark (Pdf)

Båtfordeling

Båtene på Bogstad kan kun brukes av de personene som er tildelt båten. Planen for båtfordeling utarbeides av Kapproingsutvalget og henger i båthallen på Bogstad. 

 

På sesongåpningen på Kongen i mai er det tradisjon for å døpe årets nye båter.

Båtklasser

Båtklassene i konkurranser er toer uten og med styrmann (benevnt 2- og 2+), firer uten og med styrmann (4- og 4+) og åtter med styrmann (8+).

Scullerbåter finnes som singlesculler for én roer (1x), dobbeltsculler for to roere (2x) og dobbeltfirer for fire roere (4x, også kalt firersculler).

Singlesculler er en konkurranserobåt som er ca. åtte meter lang. Den ros av én person med to årer. Båtklassen er olympisk klasse for både kvinner og menn. Minimumsvekten til skroget er 14 kg.
 
Dobbeltsculler er en konkurransebåt som ros av to personer med to årer hver. Båten er ca. 9,5 meter lang og minimumsvekten for en dobbeltsculler i internasjonale konkurranser er 52 kg.
 
Klassen er olympisk for både menn og kvinner. Første gang dobbeltsculler var på OL-programmet, var under Sommer-OL i 1904.
I dobbeltsculler er det også en lettvektsklasse for begge kjønn, det vil si at gjennomsnittsvekten for kvinner er maksimum 59 kg og for menn 72 kg.
 
Toer uten styrmann (2-) er en kapproingsbåt som ros av to personer med én åre hver. Båten er ca. 9,5 m lang. Klassen er olympisk for både kvinner og menn.
 
Firer uten styrmann (4-) er en kapproingsbåt som ros av fire personer med én åre hver. Båten er ca. 12,5 meter lang.
 
Dobbeltfirer (4x) er en kapproingsbåt som ros av fire personer med to årer hver. Båten er ca. 12 m lang, og klassen er olympisk både for kvinner og menn.
 
Åtter er en kapproingsbåt som ros av åtte personer med en åre hver. Dette er den eneste båtklassen i internasjonal konkurranseroing som har «cox» (styrmann/-kvinne). Båten er ca. 17,5 m lang. Klassen er olympisk både for kvinner og menn.
 
Kilde: Wikipedia