ArrangementerKlubbenKongen

Sesongen er offisielt åpnet!

Tradisjonen tro var det taler, båtdåp, regatta mot NSR samt kaker og kaffe på åpningen søndag 22. april.

I strålende sol og nesten skyfri himmel ble flagg og vimpler heist akkompagnert av Christianiasangen.

To medlemmer ble hedret med Boye Schlytters plakett, Svein Moldestad og Paul Bencze. Plaketten “utdeles for god sportsånd utvist av CR medlemmer under utøvelse av eller til fremme av ro idretten».

Det var godt oppmøte av medlemmer med familie og Toppen ble tatt bruk for første gang etter oppussingen med nytt gulv, nye farger og belysning.

Vi klarte heller ikke i år å hamle opp med NSR som kom først over målstreken, med CR en båtlengde bak.

Styreleder Erling Storm erklærte ro- og jubileumssesongen 2018 for offisielt åpnet.

Talen gjengis her i sin helhet:

 

Kjære CR venner og venner av CR. Velkommen til åpning av Christiania Roklubs 141. sesong!

 

Jeg vil spesielt ønske våre æresmedlemmer Per Gustavsen og Stein Mørk velkommen. Øyvin Brøymer går Skarverennet.

 

Vårt æresmedlem og tidligere formann Magne Sølvsberg gikk bort 24. mars. Magne var formann 1977-78 og1980-82. Magne ble hedret med Boye Schlytters Plakett i 1973, klubbens Hederstegn i 1982 og ble Æresmedlem for sin innsats med byggingen av Bogstadanlegget i 1988. Vi lyser fred over Mange Sølvsbergs minne med en stille stund.

Takk!

 

Jeg skal si litt om målene for sesongen og hva som ellers rører seg i klubben

Først vil presentere styremedlemmene:

Nestleder:                    Camilla Wold Kox

Økonomisjef:               Laila Thommassen

Tur- og mosjonssjef:     Tore Lysdahl

Anleggssjef:                 Peik Ellingsen

Sekretær:                     Marie Lindvik Jørstad

Rosjef:                         James Wilson

Materiellsjef:                Lars Jensen

Vara:                           Helga Marie Løvenskiold Kveseth

 

Tradisjonen tro starter jeg denne talen med at Tone Pahle har vært i London og rodd Head of River! (Tone rodde i OL i Montreal i 1976, som Norges første kvinnelige OL roer! )

 

Det ble en fin annenplass i åtter, en båt sammensatt av hennes OL-rovenner.

 

Sist helg var det elveløp i Drammen, River CUP, et veldig bra arrangement med meget god publikumstilstrømning, og god deltakelse. Dette var et publikumsnært og fint arrangement som vi kan håpe blir en tradisjon.

 

Jentenes mål for sesongen er Sorø og NM.

 

Årets mål for Birgit Skarstein er igjen å ta et VM gull – som i fjor! Birgit er ikke her i dag, men har sagt hun kommer på Jubileumsfesten.

 

Våre landslagsroere Marianne Madsen og Inger Kavli satser sammen med Siri Eva Kristiansen og Hanna Intjorde Gailis  for fullt på å kvalifisere seg til VM i Plovdiv i Bulgaria, i firer. Slik båt taes ut av NR, så vi får håpe mange av våre får være med.

 

Jentene trenes av Sigurd Gullerud.

 

Sigurd ba meg nevne den nye hengeren som kommer onsdag. Den blir et godt tilskudd til transportkapasiteten, som har vært for liten, slik at vi på enkelte regattaer har måttet kjøre to turer!

 

Og da må jeg nevne at den gamle hengeren er leiet ut neste uke til en som trenger å dra til Amsterdam for å hente ny mast til båten sin. Båten heter Sira… (må ha litt «fun facts» også)

 

Sesongens mål for guttene er deltakelse i Henley – med en dobbeltfirer og dobbelt sculler og så går de for seier i Norgesmesterskapet i åtter og dobbeltfirer.

 

Guttene trenes av Esther Verburg.

 

For juniorene er målet også i år Sorø 7. – 8. juli og NM.

 

Forhåpentlig vil noen av dem kvalifisere seg til jr. EM i Gravelines i Frankrike 27.-28. mai og til VM i år eller neste år. Alle våre jr. roere har vist stor fremgang og har gode testresultater.

 

Som juniortrenere har vi Erik Pran, Andrea Älveborn og Jul Olsen.

 

Sesongens mål for masters er Sarasota i Florida, 20.-22. september. 15 har meldt seg dit. Heldigvis ikke flere, for det er den helgen vi arrangerer NM på Årungen. Der trengs ALLE!

 

Masterstrener er Martha Helgeland.

 

For tur og mosjon er det hyggelige turer og god mosjon som er «det som gjelder». Der er det stor aktivitet og den blir i år enda mer miljøvennlig og BÆREKRAFTIG! (ja der kom ordet.) Vi skal ha med søppelsekker og plukke søppel ved alle strandhugg! «Ruskengeneralen» i CR er Torill Enersen. Takk til alle som bidrar med å holde skjærgården ren.

 

Vi har i år igjen satset på roskole – weekend kurs. Første helg i mai, 5.-6. mai fra 10 til 1530 og fire onsdager fra 17:30 – 19:30.

 

Det er instruksjonssjef Paul Bencze som organiserer roskolen, han trenger dyktige frivillige instruktører – så det er bare å melde seg.

 

Ren idrett

 

CR har bestemt at alle våre utøvere skal ta prøven for ren utøver og at klubben skal være et dopingfritt idrettslag. Til å følge opp dette har styret utnevnt Grete Stokke.

 

Vi skal også i år arrangere NM på Årungen!

 

Neste helg skulle det vært sesongåpning på Årungen, NSR har avlyst. Jeg var på Årungen i går, der var isen fortsatt tykk.

 

Men til NM 22.- 23. september er vel isen gått, så da forventes alle CR medlemmer til å stille opp og enten delta som roer eller arrangør eller supporter!

 

Stor takk til regattautvalget og alle som hjelper til med regattaene under Svein Moldestads gode ledelse!

 

Mudringen på Bogstad

 

Mudringsprosjektet er ferdig, vi venter bare på at isen skal gå så nye rette bøyestrekk kan legges ut!

 

Denne oppgaven, under vann – som ikke synes – er det største løftet i klubbens historie, bortsett fra byggingen av Kongen.

Stor takk til våre bidragsytere, Oslo Kommune, Bergesenstiftelsen og Eckbos Legat. Takket være disse er prosjektet fullfinansiert.

 

Gratulerer og stor takk til mudringskomiteen under Peik Ellingsens gode ledelse.

 

Driften av Kongen og båthavnen, vedlikehold og utleie er det Lahellegrunnen AS som står for.

 

Vi har i løpet av de siste 12 år rehabilitert pilarene og dragerne under Kongen, vi har skiftet taket og rehabilitert nesten alle rom innvendig. Nå er Toppen ferdig, og den er blitt veldig fin – gled dere til å se. Det er vannbåren varme, nytt gulv, nytt isolert tak og nye farger.

 

Jeg retter en stor takk til styret i Lahellegrunnen AS og særlig Jan Hultgren som har jobbet dag og natt for å få Toppen klar og i tillegg løser alle problemer i det daglige.

 

I år er det 140 års jubileum!

 

Vi har en jubileumskomite under ledelse av Henning Cook.

  1. mai kommer ordføreren, Kampen Janitsjar, mange rovenner og det blir ro-regatta.

 

Hverdagen i klubben

 

«Huskomitéen». Behøver jeg si noe mer? Tusen takk til dere alle!

 

 

Til slutt vil jeg takke alle som gjør en innsats i klubben, i styret og utvalg, som trenere, roere og med alle som bidrar med små og store oppgaver.

 

Bøyestrekk-gjengen, med våre eldste aktive master roere som motor gjør en utrettelig, av og til våt og kald innsats på Bogstadvannet. Tusen takk.

 

Så håper jeg sesongen 2018 – klubbens 141. blir seiersrik og god for alle oss roere!

 

Herved erklæres rosesongen for åpnet!

 

Heis flaggene!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *